Corsair K55 RBG Keybaord problem

Discussion in 'Hardware' started by Sgt. Spark, Mar 8, 2018.

  1. Sgt. Spark

    Sgt. Spark New Member

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Hi, I recently bought a Corsair K55 RGB Standard Gaming Keyboard, and when It's plug I can't event play R3E. When I un-plug it, every thing works fine.

    I don't want to return my keyboard because I love it and I don't want to go back ot my cheapest knock-off keyboard. Do you have any idea for that ? Thank you :)
     
  2. Sgt. Spark

    Sgt. Spark New Member

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Systeme:
    CPU: i5-7600K Stock
    CPU Cooler: Intel Cooler
    Mobo: MSI B250M Pro-VD
    RAM: G.Skill Ripjaws V DDR4 2133Mhz 2x8Gb (16Gb)
    GPU: GTX Geforce 1050Ti OC Mini by Zotac
    PSU: 750W Bronze EVGA Semi.
    Os: Freshly installed from 2 days ago Windows 10 Home 64B
    Others: Modded G27, Custom Button Boxe, Corsair M65 RGB Black Gaming Mouse and K55 RGB Standard Gaming Keybaord.
     
  3. FormelLMS

    FormelLMS Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2015
    Ratings:
    +151 / 0 / -0
    Hi,
    which error comes up? Does the game not start, or do you have an error message or a log file or something like that.
    A little bit more precise as "can't play" would be nice :)
     
  4. JakkeFin

    JakkeFin Well-Known Member

    Joined:
    Jun 26, 2015
    Ratings:
    +69 / 0 / -0
  5. Christian Göpfert

    Christian Göpfert Topological Agitator Beta tester

    Joined:
    Apr 8, 2015
    Ratings:
    +2,227 / 0 / -0
    And have you tried whether disabling those RBG lights while using the game makes any difference?
     
  6. Sgt. Spark

    Sgt. Spark New Member

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Chris: Yes and still does that.

    Jakke: Yes I did, I have the CUE (Corsair Utility Engine for my mouse)

    Formel: No, nothing about error.. just loading, loading and loading..
     
  7. Christian Göpfert

    Christian Göpfert Topological Agitator Beta tester

    Joined:
    Apr 8, 2015
    Ratings:
    +2,227 / 0 / -0
    Bummer. Strange thing is I have a Roccat with LEDs and with that RR works just fine. I've seen you already found that other thread, so it looks like it's an ongoing issue with that keyboard in RR for some reason. I'm just not sure if it would be an issue for Sector3 to fix, or rather Corsair...
    I assume there's no crash dump files or game logs as you can't even get in the game, right?
    Have you tried uninstalling the Corsair driver suite? Maybe that's conflicting somehow...?
     
  8. Sgt. Spark

    Sgt. Spark New Member

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Chris: Yes I tried every thing and the best is to un-plug the keybaord.

    I can go in game with it but the problem, is the when I press "DRIVE" in solo, it take for every before I drive the car, and in multi when it does that, It's just kick me out of the server and say: connection lost.

    And I play a lot of multi player so.
     
  9. Christian Göpfert

    Christian Göpfert Topological Agitator Beta tester

    Joined:
    Apr 8, 2015
    Ratings:
    +2,227 / 0 / -0
    Ahso, I thought it's stuck on the loading screen for good. So it will eventually load into a session when you try in single player?

    Maybe you could do that, just load into a single player session, quit and then upload the according game and MWtransport log files here. The directory for those files is ...Documents\My Games\SimBin\RaceRoom Racing Experience\UserData\Log

    No idea if they might contain a hint about what's going on, but it sounds like with the kb plugged in it just takes ages to connect to the RR servers, which causes you to get kicked from mp servers. But with those logs I'd have sth to open a bug report and have them looked at.
     
  10. Sgt. Spark

    Sgt. Spark New Member

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Alright, give me some times since it will take for ever to that with the keybaord.
     
  11. Sgt. Spark

    Sgt. Spark New Member

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    I just get this message form Windows when launching the game. Look at the right bottom corner
     

    Attached Files:

  12. Sgt. Spark

    Sgt. Spark New Member

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Here is the last log.
     

    Attached Files:

  13. Christian Göpfert

    Christian Göpfert Topological Agitator Beta tester

    Joined:
    Apr 8, 2015
    Ratings:
    +2,227 / 0 / -0
    Did this just happen for the first time?

    Thanks, could you also upload the according game_xxx.log file please?
     
  14. Sgt. Spark

    Sgt. Spark New Member

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Yes it's the first time windows block this thing when Defender is on..
    But I always play this game before with defender on..

    And sure, here it is.
     
  15. Sgt. Spark

    Sgt. Spark New Member

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Here you go mate :)
     

    Attached Files:

  16. Christian Göpfert

    Christian Göpfert Topological Agitator Beta tester

    Joined:
    Apr 8, 2015
    Ratings:
    +2,227 / 0 / -0
    Thanks for those logs, I'll file them and contact you if they find anything in them.

    Super weird Win Defender issue, never seen that before... But now it's working again?
     
  17. Sgt. Spark

    Sgt. Spark New Member

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    I'm uploading a video on my channel, so you can see what happen.
     
  18. Sgt. Spark

    Sgt. Spark New Member

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    I mean sometime the game crash at launch up, then make that windows sound when a error ops up but nothing and the game close. I have freshly installed Win10 Home 64.

    Here the video of that crash when keyboard is plugged.:
     
    • Informative Informative x 1
  19. Sgt. Spark

    Sgt. Spark New Member

    Joined:
    Mar 8, 2018
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    I also try to un-plugged the kayboard, then launch the game, but in game I lost every setting I did.. So I need to plug another keyboard to save my setting.

    But I try to un-plugged the keyboard, launche the game, then start a match, then drive and re plugged the kb, instant laaaaaaag and then crash.
     
    • Informative Informative x 1
  20. Christian Göpfert

    Christian Göpfert Topological Agitator Beta tester

    Joined:
    Apr 8, 2015
    Ratings:
    +2,227 / 0 / -0
    So you can reproduce that crash by plugging the kb in while the game is running? If yes, please do that and upload the dump file of that crash. Those are in ...Documents\My Games\SimBin\Crash Dumps