Problem Dark shadows & bad fps at Sonoma

Discussion in 'Community Support' started by AMarkham40, Jun 5, 2015.

  1. AMarkham40

    AMarkham40 Active Member

    Joined:
    Jan 29, 2015
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Not sure what't going on here. Never had this problem until the big update. Using the GTR2 cars at Sonoma they all have these odd dark shadows:

    2015-06-05_00002.jpg 2015-06-05_00001.jpg

    I then took the GTR2 cars to Mid Ohio & the shadows are back to normal.

    2015-06-05_00004.jpg

    I decided to try a different series at Sonoma to see if they had the shadow issue. I tried the ADAC 2014 cars & the shadows are fine but the fps was HORRIBLE! I was getting around 30 fps when I normally have around 100 fps. I then took the ADAC 2014 cars to Mid Ohio & I was back to 100 fps. Seems the shadow & fps problems are all happening at Sonoma.

    My Specs:
    CPU: Intel I5 2500K Overclocked to 4.0 Ghz
    CPU Cooler: Cooler Master Hyper 212 Plus
    RAM: 8GB DDR3 1600 SDRAM
    Video Card: 1280MB EVGA GeForce GTX 570 HD using latest Nvidia drivers
    Power Supply: Thermaltake Toughpower XT 775W
    Operating System: Windows 7
     
    Last edited: Jun 6, 2015
  2. Cosmic

    Cosmic Well-Known Member

    Joined:
    Feb 19, 2015
    Ratings:
    +74 / 0 / -0
    I couldn't duplicate the dark shadows but I had to do some more tweaking to get acceptable performance.
     
    Last edited: Jun 6, 2015
  3. m.bohlken

    m.bohlken Well-Known Member

    Joined:
    Jan 29, 2015
    Ratings:
    +983 / 0 / -0
    Just to clarify that: The Time of Day-Settings are the same?
     
  4. AMarkham40

    AMarkham40 Active Member

    Joined:
    Jan 29, 2015
    Ratings:
    +27 / 0 / -0
    Yes, exact same settings for both tracks. I used a noon time of day.