Problem Error -130

Discussion in 'Community Support' started by Ferenczi Sandor, Jul 10, 2019.

  1. Ferenczi Sandor

    Ferenczi Sandor New Member

    Joined:
    Jul 10, 2019
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Hi!
    I want to ask for help. I start the game, I get this error message: Error -130
    I was looking at the net, but I couldn't find a solution.
    Can you help?
    I was looking at the net, but I couldn't find a solution.

    Thank you for your help!
     
  2. Christian Göpfert

    Christian Göpfert Topological Agitator Beta tester

    Joined:
    Apr 8, 2015
    Ratings:
    +2,248 / 0 / -0
  3. Ferenczi Sandor

    Ferenczi Sandor New Member

    Joined:
    Jul 10, 2019
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Hello!
    Yes, unfortunately, you have the same error. I have no idea what to do. :(
     
  4. Christian Göpfert

    Christian Göpfert Topological Agitator Beta tester

    Joined:
    Apr 8, 2015
    Ratings:
    +2,248 / 0 / -0
    Sorry to hear you're still getting these errors. We'll need more info on what exactly is going on tho.

    At what moment during launching the game does this error occur, when the little Raceroom splash screen is visible or later on?

    Please list your PCs specs (CPU, GPU, RAM, HDDs, connected peripherals, internet connection type, OS version etc.)

    Are you using some kind of proxy or VPN connection maybe?
     
  5. Ferenczi Sandor

    Ferenczi Sandor New Member

    Joined:
    Jul 10, 2019
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    I'll send a photo to see exactly when the error message is displayed.
    config:
    AMD Ryzen 5 2600, 3742 MHz
    Asus TUF X470-Plus Gaming Motherboard
    Radeon RX 580 Series (4 GB)
    2x Kingston HyperX 8 GB DDR4-3200 DDR4
    Samsung SSD 860 EVO 500GB (500 GB, SATA-III)
    Seagete 2TB HDD

    Windows 10 Pro 64 bit

    I'm sending a photo of an Internet connection.

    I'm not using Prox and VPN.
     

    Attached Files:

  6. Andy Blade

    Andy Blade Well-Known Member

    Joined:
    Feb 21, 2016
    Ratings:
    +300 / 0 / -0
    Has the game ever worked before ?
     
  7. Ferenczi Sandor

    Ferenczi Sandor New Member

    Joined:
    Jul 10, 2019
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    No, never. I just installed it for the first time.
     
  8. Andy Blade

    Andy Blade Well-Known Member

    Joined:
    Feb 21, 2016
    Ratings:
    +300 / 0 / -0
    Any anti virus or firewall blocking it
     
  9. Ferenczi Sandor

    Ferenczi Sandor New Member

    Joined:
    Jul 10, 2019
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    I turned off the antivirus (ESET), but the firewall in principle allows it.
    The situation is unchanged. :(
     
  10. Andy Blade

    Andy Blade Well-Known Member

    Joined:
    Feb 21, 2016
    Ratings:
    +300 / 0 / -0
  11. Ferenczi Sandor

    Ferenczi Sandor New Member

    Joined:
    Jul 10, 2019
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    I deleted ESET.
    Same. :(
    I'll start giving up.
     
  12. Christian Göpfert

    Christian Göpfert Topological Agitator Beta tester

    Joined:
    Apr 8, 2015
    Ratings:
    +2,248 / 0 / -0
    First of all, try verifying the game's cache files in Steam (right click, properties, local files) to see if there's corrupted files maybe.
     
  13. Ferenczi Sandor

    Ferenczi Sandor New Member

    Joined:
    Jul 10, 2019
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    I checked yesterday. No errors found.
    Now I checked again. No mistake.
     
  14. Christian Göpfert

    Christian Göpfert Topological Agitator Beta tester

    Joined:
    Apr 8, 2015
    Ratings:
    +2,248 / 0 / -0
    How are your drives partitioned and where are OS, Steam and Steam files stored?

    Error 130 seems to be an I/O error of some kind:

     
  15. Ferenczi Sandor

    Ferenczi Sandor New Member

    Joined:
    Jul 10, 2019
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    C: (SSD) is the STEAM client, RaceRoom and OS. (Not Partitioned)
    D: (HDD) - smooth other data.
     
  16. Ferenczi Sandor

    Ferenczi Sandor New Member

    Joined:
    Jul 10, 2019
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Hi!
    First of all, I would like to thank you for your help.
    Resolved. I restarted the operating system, loaded Steam and then the game.
    It works.

    I don't know what the problem was, but it solved.

    Thanks again for your help!
     
    • Wonderful Wonderful x 2
    • Like Like x 1
  17. Christian Göpfert

    Christian Göpfert Topological Agitator Beta tester

    Joined:
    Apr 8, 2015
    Ratings:
    +2,248 / 0 / -0
    Thanks for letting us know, glad you were able to sort it out. Maybe it was some I/O or storage related issue after all, that got solved by rebooting.

    Enjoy your stay.
     
    • Like Like x 1