SecondMonitor (Timing & status App)

Discussion in 'Community Workshop' started by Winzarten, Oct 26, 2017.

  1. Winzarten

    Winzarten Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2016
    Ratings:
    +234 / 0 / -0
    Your english is pretty good and understandable, so I wouldn't worry about that ;)

    It is a simple algorith, but as it isn't based on a single property from the shared memory, I don't know how easily it would be to recreate in simhub.
    Basically, when there is a yellow flag in any sector I check if there are drivers that are slow (less than 40kph). If there are, I compute the distance to the player based on lap distance, and show the one closest. :)
     
    • Like Like x 1
  2. Cologne Racer

    Cologne Racer New Member

    Joined:
    Dec 7, 2019
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Hello Winzarten,

    for a few days second monitor has not been updated,
    that means, after a change of track in RR this is shown in the top left, but no other vehicles can be seen on the route and I myself does not "move". Instead it says "-1" and i have to close SM and start it again.
    Please help me. The current version of SM is running.
    Thanks a lot.

    Cologne Racer
     
  3. Hervé45

    Hervé45 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 25, 2017
    Ratings:
    +70 / 0 / -0
    Try uninstall and reinstall
     
  4. Cologne Racer

    Cologne Racer New Member

    Joined:
    Dec 7, 2019
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Hi Hervé45,

    I reinstall it. But now I don't have any track view anymore!?
     
  5. Hervé45

    Hervé45 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 25, 2017
    Ratings:
    +70 / 0 / -0
    A screenshot please
     
  6. Cologne Racer

    Cologne Racer New Member

    Joined:
    Dec 7, 2019
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Got it done, running again!
    thank you
     
  7. Winzarten

    Winzarten Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2016
    Ratings:
    +234 / 0 / -0
    So, did the reinstall fixed it, or is still broken between sessions? If so, please attach a log file ;)
     
  8. Cologne Racer

    Cologne Racer New Member

    Joined:
    Dec 7, 2019
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Hi,

    no it´s again. Where can I find the log file?
     
  9. Cologne Racer

    Cologne Racer New Member

    Joined:
    Dec 7, 2019
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Is it this?
     

    Attached Files:

    • log.txt
      File size:
      8.1 MB
      Views:
      3
    • Like Like x 1
  10. Winzarten

    Winzarten Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2016
    Ratings:
    +234 / 0 / -0
    Yep, that's it, thanks :) I think I know where the problem is and I should fix it tomorrow.
     
  11. Cologne Racer

    Cologne Racer New Member

    Joined:
    Dec 7, 2019
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    That would be nice:)
     
  12. Winzarten

    Winzarten Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2016
    Ratings:
    +234 / 0 / -0
    It should be fixed now ;)
     
  13. Cologne Racer

    Cologne Racer New Member

    Joined:
    Dec 7, 2019
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Hi Winzarten,

    i will test it later, thank you!

    Cologne Racer
     
  14. Cologne Racer

    Cologne Racer New Member

    Joined:
    Dec 7, 2019
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    It looks good...

    Thank you!
     
    • Love it! Love it! x 1
  15. Skidmark

    Skidmark Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2015
    Ratings:
    +171 / 0 / -0
    upload_2020-5-24_15-48-22.png

    This was fixed in Feb but it's broken again - last lap missing from xls.

    [EDIT I am on version one before latest so if you've just fixed it for the latest version ignore me]
     
  16. Winzarten

    Winzarten Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2016
    Ratings:
    +234 / 0 / -0
    For now, last lap is not exported on purpose, to

     
  17. Skidmark

    Skidmark Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2015
    Ratings:
    +171 / 0 / -0
    Oh - that's disappointing :(

    But I completely understand - it's a miracle we have this brilliant app at all - thanks again ;):):D:cool:
     
  18. simbro

    simbro New Member

    Joined:
    May 2, 2020
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    I have a small 'inconvenience' in the settings view of Second Monitor and was wondering if anyone might have an idea what might be causing it...
    All the various tick-boxes only show that they are ticked (or not) when I move the mouse pointer over them.
    On opening the settings view it would seem that no boxes have ticks in them until I point directly at them - when the (if present) tick appears... only to vanish again when I move the pointer away from them!
    The functionality of the boxes works perfectly so it is only a 'visual' thing! I have tried updating/downgrading my graphics drivers (GTX1060) but it makes no difference.
    Any help in making my ticks visible would be appreciated..
     
  19. Winzarten

    Winzarten Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2016
    Ratings:
    +234 / 0 / -0
    can you add a screenshot please, and also what OS you're using?
    This is how it is supposed to look like
    SecondMonitor_2020-05-29_12-40-16.png
     
  20. simbro

    simbro New Member

    Joined:
    May 2, 2020
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    I'm running Win10-Pro with a NVidia GTX1060 (driver 446.14 - but tried others as well) and DirectX 12.0
    This is what it looks like on opening the settings view
    upload_2020-5-29_14-40-8.png
    Here I have placed the mouse pointer over 'Practice/Pace' and the tick mark appears
    upload_2020-5-29_14-41-39.png

    Moving the mouse pointer over the boxes makes the tick marks appear but only so long the pointer is over the box - they disappear again when the pointer moves on...

    Out of curiosity I installed Second Monitor on another (older) PC with Win10-Home, a GTX260 card (driver 341.92) and DirectX 11.0...
    The problem does NOT appear in this case so suggests something to do with drivers/DirectX !
    Could it be a problem with DirectX 12.0? I'll see if I can 'downgrade' my DirectX but I'm not (yet) sure how...