Problem Nordschleife Connection Lost Issue

Discussion in 'Community Support' started by Scout, Oct 2, 2018.

  1. Scout

    Scout Well-Known Member Beta tester

    Joined:
    Sep 3, 2018
    Ratings:
    +272 / 0
  2. Scout

    Scout Well-Known Member Beta tester

    Joined:
    Sep 3, 2018
    Ratings:
    +272 / 0
    Logs
     

    Attached Files:

  3. Paul Darke

    Paul Darke Moderator Beta tester

    Joined:
    Jan 29, 2015
    Ratings:
    +179 / 0
    @Scout Thanks for reporting and including logs. Have submitted a report on this.
     
    • Love it! Love it! x 1
  4. Scout

    Scout Well-Known Member Beta tester

    Joined:
    Sep 3, 2018
    Ratings:
    +272 / 0
    I have tested again with the Nords Tourist layouts and no issues for 3 laps. Then tried the 24H layout and disconnected in Sector 1.
     
  5. Scout

    Scout Well-Known Member Beta tester

    Joined:
    Sep 3, 2018
    Ratings:
    +272 / 0
    @Paul Darke Any chance the devs got a look at the logs? I have done more testing and the problem appears to be when you Escape to Pits in a Practise/Quali session, a few minutes later (3-10) you get booted. This doesn't seem to be a Nords issue or an issues with my server now, as its happened on silverstone and paul ricard on both mine and other peoples servers. I have tested running full practice/quali sessions of 20/30 minutes and I won't disconnect if I stay out on track. If I escape to pits i will be disconnected.

    Hope that helps in reproducing/identifying the bug.
     
  6. Paul Darke

    Paul Darke Moderator Beta tester

    Joined:
    Jan 29, 2015
    Ratings:
    +179 / 0
    Thanks @Scout I will add this to the report.
     
  7. münch

    münch New Member

    Joined:
    Jun 4, 2017
    Ratings:
    +0 / 0
    Have the same issue :(
    @Scout Have you found any workaround to avoid these disconnects after Escaping to Pit?
     
  8. Scout

    Scout Well-Known Member Beta tester

    Joined:
    Sep 3, 2018
    Ratings:
    +272 / 0
    Basically the only solution I have to not disconnect is to not escape to the pit and take enough fuel for each session, or manually pit in for more fuel. But yeah, you can't alter the setup without escaping.

    I havn't had this problem in the last week or so after doing lots of escaping to pits on 2/3 different servers, maybe its just coincidence, but what Anti Virus are you running?
     
  9. münch

    münch New Member

    Joined:
    Jun 4, 2017
    Ratings:
    +0 / 0
    Thanks for your reply.
    I have no Anti Virus running - and Windows Defender is disabled...
    Also tried it with a new simbin folder, but no success.
    I also want this coincidence! ^^
    Did you change any drivers or settings lately?
     
  10. RoccoTTS

    RoccoTTS Well-Known Member

    Joined:
    Mar 2, 2017
    Ratings:
    +379 / 0
    @Scout You stole my avatar ;)
     
  11. GooseCreature

    GooseCreature Well-Known Member

    Joined:
    May 30, 2015
    Ratings:
    +559 / 0
    What's your ip address? :rolleyes:

    Uhh Ohh, avatar war brewing! :D
     
  12. Scout

    Scout Well-Known Member Beta tester

    Joined:
    Sep 3, 2018
    Ratings:
    +272 / 0
    I tested with Avast running earlier, and didn't get disconnected, so doesn't look like an AV issue. I did upgrade my Nvidia driver but that was about it. Also moved to Steam VR Beta too, but doubt that fixed it unless you are running Steam VR/Oculus too?

    Lol @ RoccoTTS too. I rotate my avatar every so often with motorsport cult helmets from here. :)
     
  13. RoccoTTS

    RoccoTTS Well-Known Member

    Joined:
    Mar 2, 2017
    Ratings:
    +379 / 0
    No problem mate. Nice to see someone else loving my childhood hero.
     
  14. keanos

    keanos Well-Known Member

    Joined:
    Oct 29, 2015
    Ratings:
    +60 / 0
    I noticed the same issue, Had 4 or 5 discconnects today at the Nordschleife.

    Also tried the argument -disableReplay in the steam startup settings.

    I use only the W10 firewall and antivirus and the firewall in my router: Speed W724V Typ B (Deutsche Telekom). Also tried to disconnect all other LAN cables from my router (except the PC) and also disabled WiFi, My PC is connected via cable.

    I only notice those issues in Raceroom especially on the Nordschleife. Normaly drive at least once a week online during our community event at friday evening (8pm to 10pm) and those run fine on other tracks.
     

    Attached Files:

    Last edited: Dec 2, 2018
  15. Scout

    Scout Well-Known Member Beta tester

    Joined:
    Sep 3, 2018
    Ratings:
    +272 / 0
    I haven't tested Nordschleife in a while, but I am no longer getting disconnects on other tracks anymore all of a sudden, not sure why.

    I have spectated on some nordschleife races recently though and I kept disconnected within a few minutes. The cars usually start falling/flying in the air after a while like in this video before I get disconnected. Still seems to be happening since back then but disconnects whilst actually driving have been reduced it appears.

     
  16. keanos

    keanos Well-Known Member

    Joined:
    Oct 29, 2015
    Ratings:
    +60 / 0
    I did a little try and error today, with the following result

    session1;
    Nordschleife VLN and 24hours, with VR, medium track details, Teamspeak and dashmeter, wired connection => various disconnects

    session2:
    Nordschleife VLN and 24 hours, without VR but triple screen, medium track details, teamspeak, without dashmeter, wired connection => various disconnects

    session3:
    Nordschleife VLN and 24hours, with VR, low track details. without and with teamspeak, without dashmeter and without steamoverlay and with steamchat set to offline, wired connection => no more disconnects!

    I think during the next days I don't have time to check that many, but I wil post more results as soon as I can continue
     
    Last edited: Dec 9, 2018
  17. keanos

    keanos Well-Known Member

    Joined:
    Oct 29, 2015
    Ratings:
    +60 / 0
    Another online race on the nordschleife, another connection lost (after the first racelap, but the previous 60 minuters quali were fine). But various events during the last months worked completely fine.
     

    Attached Files: