In-Gameplay Web Overlays

Discussion in 'Community Workshop' started by J-F Chardon, Apr 4, 2019.

  1. ely cannon

    ely cannon New Member

    Joined:
    Aug 4, 2020
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Where does the argument -webdev -webHudUrl=****://localhost:4000/ actually get added? is this in the steam client?
     
  2. ravey1981

    ravey1981 Well-Known Member Beta tester

    Joined:
    Apr 15, 2018
    Ratings:
    +658 / 0 / -0
    Yes. Right click the game in steam library and find where it says startup argument.
     
  3. KRodrig1

    KRodrig1 Member

    Joined:
    Nov 5, 2016
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    Steam>Steam Library>Right click Game>"Properties">Startup Arguments
     
  4. Nuno P

    Nuno P New Member

    Joined:
    Apr 26, 2016
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Hey fellas, i got the HUD working, but after a while it starts to stutter like crazy, any ideas?
    My PC
    i7 5930K
    1070ti
    16GB 3200
     
  5. Balrog

    Balrog Well-Known Member

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Ratings:
    +395 / 0 / -0
    I'd recommend using OtterHud instead, it's less demanding on hardware and also more advanced than the reference implementation.
     
    • Agree Agree x 1
  6. Nuno P

    Nuno P New Member

    Joined:
    Apr 26, 2016
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    @Balrog Thank you, i've tried both and always had probs, but for some odd reason it's working now :)

    EDIT: Nope, it's stuttering again :( Had one good race with no probs, now it started again, oh well :p
     
    Last edited: Oct 29, 2020
  7. Arthur Spooner

    Arthur Spooner Well-Known Member

    Joined:
    Feb 5, 2015
    Ratings:
    +377 / 0 / -0
    Are you sure the HUD is the problem? Do you use a Logitech wheel? Stutter after some time sounds like the dreaded GHub-problem. If not forget it, in this case I don't know...
     
    • Love it! Love it! x 1
  8. Balrog

    Balrog Well-Known Member

    Joined:
    Apr 10, 2015
    Ratings:
    +395 / 0 / -0
    FYI: I'm not using Logitech, but I've heard they fixed the ghub stuttering with the latest release.
     
    • Like Like x 1
  9. Nuno P

    Nuno P New Member

    Joined:
    Apr 26, 2016
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    I'm using a Thrustmaster T300 Alcantara, all other progs/games work just fine without stutter.

    EDIT: I found the problem, it's the MSI Afterburner, maybe this will help someone in the future :)
     
    Last edited: Oct 29, 2020
  10. Fleskebacon

    Fleskebacon Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2015
    Ratings:
    +241 / 0 / -0
    What resolution are you running? I'm experiencing stuttering when running the HUD in 4k, but not in 1080p.
     
  11. Nuno P

    Nuno P New Member

    Joined:
    Apr 26, 2016
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    2560x1440 and 1920x1080 for me it stutterd so bad that i couldn't control the car anymore, but when i play without MSI Afterburner on it runs smoooooooooth :)
     
    • Like Like x 1
  12. ravey1981

    ravey1981 Well-Known Member Beta tester

    Joined:
    Apr 15, 2018
    Ratings:
    +658 / 0 / -0
    Afterburner is an absolute dog for this game. Don't use it.
     
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  13. Ceros63

    Ceros63 New Member

    Joined:
    Nov 5, 2020
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    @J-F Chardon
    Hello, I have problems to get the webhud working. I was following all steps but no chance to to see the dash when are playing.
    What I am doing wrong?
     
  14. majuh

    majuh Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2015
    Ratings:
    +185 / 0 / -0
  15. Albert77

    Albert77 New Member

    Joined:
    Feb 23, 2021
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    My game is crashing when loading a race. This started when i tried the custom HUD. I did everything like it was said in description, and added the startup-command line in STEAM-options, and started the dash.exe and then the game, but it didn´t work, just crashed the game when loading the race. I shut down the dash.exe and removed the command line, and tried again, still crashing. I removeed the installation and re-installed, still crashing....What now???
     

    Attached Files:

  16. Goffik

    Goffik Well-Known Member

    Joined:
    Jun 30, 2017
    Ratings:
    +156 / 0 / -0
    I don't think this crash has anything to do with OtterHUD. It's been reported by others too in this thread, including me.
     
  17. Ela Six

    Ela Six New Member

    Joined:
    Apr 2, 2021
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Hello !
    In the Web Hud (dash.exe), the Overlay is configurable (for exemple, you can move Motec elements in the screen, etc ...).
    But where are these settings information stored on our computer?
    In the registry? In a file? I can't seem to find where this is stored.
     
  18. OtterNas3

    OtterNas3 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 9, 2018
    Ratings:
    +252 / 0 / -0
    It is saved in the Local Storage of the Game-Internal Browser Cache

    To be exact, it is a .ldb Database file, like Chrome uses also.
    Located here:
    Documents\My Games\SimBin\RaceRoom Racing Experience\BrowserData\Cache\Local Storage\leveldb
     
  19. Skidmark

    Skidmark Well-Known Member

    Joined:
    Oct 9, 2015
    Ratings:
    +188 / 0 / -0
    Thanks for this great HUD!

    Is there any way of resetting best lap times? When a car's physics are completely changed it would be nice not to have the old lap times showing.

    Does the HUD get them from the game files (where?) or save them itself (where?)?

    Thanks in advance... :)
     
  20. Ela Six

    Ela Six New Member

    Joined:
    Apr 2, 2021
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Thank you for your answer ^^
    I did indeed find this file :).
    I see that this file (ldb) is locked by the game executable so that it is not possible to replace it on the fly (by stopping/restart only dash.exe and not the game).
    So I don't know how to solve my problem.
    In fact, from time to time, my dash element configuration resets itself without me understanding why. I then have to put all elements in the dash overlay which is not ideal on the start of a race :).
    I was thinking of doing a little script to be able to replace the configuration file with mine (when a reset occurs without my knowledge) but that will not be possible.

    Do you have a solution to do this?
    If not, would it be possible (in a future version of dash.exe) that we could save / restore a configuration (in a local file for example)?