Known Issue [Collection] My game is performing worse since the April '19 update

Discussion in 'Community Support' started by Christian Göpfert, Apr 6, 2019.

  1. Dady Cairo

    Dady Cairo Member

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Ratings:
    +5 / 0
    Quite well in the 60th...but not with the NEW Hud.
     
  2. Bull Shark

    Bull Shark Active Member

    Joined:
    Mar 14, 2019
    Ratings:
    +35 / 0
    I do see some fps drops, nohing to be affraid of but with the new hud on it are major fps drops.
    Let’s hope they can fix it..
     
  3. Dady Cairo

    Dady Cairo Member

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Ratings:
    +5 / 0
    This should not be.I bougth it for 1500 Euro as a MSI System (Board+GFX Card) and it was called like that:
    CSL Extreme Gaming PC i7-7700K | GTX 1080 | 16GB DDR4 | 240GB SSD »Speed T7667 Powered by MSI«
     
  4. Andi Goodwin

    Andi Goodwin Moderator Beta tester

    Joined:
    Jan 16, 2015
    Ratings:
    +426 / 0
    can you guys test without the new hud , keep your settings the same but do one run with the 32bit exe and one with the 64bit exe and log the results ,
    if you use afterburner etc can you do one set of tests with and one without (so 4 tests)

    Andi
     
  5. Dady Cairo

    Dady Cairo Member

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Ratings:
    +5 / 0
    @Andi Goodwin
    My faulty "Tests" where without the NEW Hud!
    I have a loss of FPS with the latest Update.
    Tryed the 32bit.exe WITH the NEW Hud on my 64 bit system makes it much more worse,a loss of about 12 Fps.
     
    Last edited: Apr 10, 2019
  6. Andi Goodwin

    Andi Goodwin Moderator Beta tester

    Joined:
    Jan 16, 2015
    Ratings:
    +426 / 0
    have you compared against the 32 bit exe

    Andi
     
  7. Dady Cairo

    Dady Cairo Member

    Joined:
    Sep 25, 2017
    Ratings:
    +5 / 0
    Sadly most identical.
    64 bit is a little bit better,on the start finish section on Nürburg GT at place 46 starts with 60 fps then around the corner it goes down down down to 51 fps till the next corner.Much traffic in the corner,as i see from behind...
    32 bit--49 fps at worse
    64 bit--52 fps at worse
     
    • Informative Informative x 1
  8. 2ndLastJedi

    2ndLastJedi Well-Known Member

    Joined:
    Aug 22, 2016
    Ratings:
    +88 / 0
     
  9. 2ndLastJedi

    2ndLastJedi Well-Known Member

    Joined:
    Aug 22, 2016
    Ratings:
    +88 / 0
    This makes more sense as in the previous quote you said it was a 1080ti!
     
  10. 2ndLastJedi

    2ndLastJedi Well-Known Member

    Joined:
    Aug 22, 2016
    Ratings:
    +88 / 0
    I haven't unboxed the new hud so won't run that test but will show logs for the other tests next play!
     
  11. 2ndLastJedi

    2ndLastJedi Well-Known Member

    Joined:
    Aug 22, 2016
    Ratings:
    +88 / 0
    64Bit, MSI,No HUD , Max
     

    Attached Files:

  12. 2ndLastJedi

    2ndLastJedi Well-Known Member

    Joined:
    Aug 22, 2016
    Ratings:
    +88 / 0
    32Bit,MSI,No HUD , Max
     

    Attached Files:

  13. 2ndLastJedi

    2ndLastJedi Well-Known Member

    Joined:
    Aug 22, 2016
    Ratings:
    +88 / 0
    64Bit, No MSI,No HUD, Max
     

    Attached Files:

  14. 2ndLastJedi

    2ndLastJedi Well-Known Member

    Joined:
    Aug 22, 2016
    Ratings:
    +88 / 0
    32Bit,No MSI,No HUD,Max
     

    Attached Files:

    • Like Like x 1
  15. 2ndLastJedi

    2ndLastJedi Well-Known Member

    Joined:
    Aug 22, 2016
    Ratings:
    +88 / 0
    Just for fun (NOT) here is a look at how R3E is running using same same as in previous video !
    Its even better than i was saying ! Down to 17fps at race start !! Brilliant !

    From This :

    To this :
     
    Last edited: Apr 11, 2019
  16. Bull Shark

    Bull Shark Active Member

    Joined:
    Mar 14, 2019
    Ratings:
    +35 / 0
    That looks really bad indeed. Here it is not that bad but I certainly do notice fps drops.
     
  17. Thomas Jansen

    Thomas Jansen Well-Known Member Beta tester

    Joined:
    Apr 5, 2018
    Ratings:
    +246 / 0
    Definitely shows it is 100% a GPU related issue, I tried copying your session as much as possible, I have a 4770k and a 1080ti and I get exactly the performance as in your first video, capped at 60fps with the GPU sitting at about 70% usage. While your gpu is pinned at 100% at 20fps in the second video..
     
  18. 2ndLastJedi

    2ndLastJedi Well-Known Member

    Joined:
    Aug 22, 2016
    Ratings:
    +88 / 0
    I wonder what's going on then? Because all other Sims still have 4k maxed and 60 fps (well ACC is at 85% res scale) but nothing has changed on those Sims performance wise! Only R3E has issues now!
     
  19. Thomas Jansen

    Thomas Jansen Well-Known Member Beta tester

    Joined:
    Apr 5, 2018
    Ratings:
    +246 / 0
    I'm inclined to say Nvidia driver problems, wouldn't be the first time, they're not that supportive of DX9 anymore. I'm on 419.35 if you want to try that.
     
  20. 2ndLastJedi

    2ndLastJedi Well-Known Member

    Joined:
    Aug 22, 2016
    Ratings:
    +88 / 0
    That's what the first video driver was using and also the one that first showed 20 fps, the second is the latest but I've since gone back to 419.35 but it's still the same 20 fps:( I've used DDU every time also.